Sposób przygotowania
- porcja proszku frappe marki Simply
- pojedyncze lub podwójne espresso
- ok. 90 ml mleka
- kostki lodu
Zimne, delikatne, aksamitne frappe w zmrożonym pucharku jest idealne na ciepłe dni.
Przygotowanie frappe nigdy jeszcze nie było tak proste! Wystarczy zmiksować w blenderze porcje proszku frappe marki Simply, pojedyncze lub podwójne espresso, ok. 90 ml mleka oraz kostki lodu. Aby frappe było słodsze, wystarczy dodać 20-30ml wybranego syropu smakowego np. biała czekolada, wanilia lub karmel.
Dostępne smaki
Strawberry Cheesecake Frappe
- 30 g White Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml sosu DVG truskawkowego
- szklanka kostek lodu
- posypka suszone truskawki
- posypka Biscuit Crumbs
Chocolate Orange Sundae Frappe
- 30 g White Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml sosu DVG czekoladowego
- 10 ml syropu Simply pomarańczowego
- szklanka kostek lodu
- posypka z czekoladowych wiórków
Wymieszaj proszek frappe z mlekiem. Dodaj sos, syrop i lód, a następnie zmiksuj wszystko w blenderze. Udekoruj górę czekoladowymi wiórkami.
BLUEBERRY FRAPPE
- 30 g bazy White Chocolate Frappe Simply
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml syropu jagodowego Simply (Blueberry)
- lód w kostkach
Zmiksuj wszystkie składniki przy użyciu blendera az do uzyskania jednolitej konsystencji.
STRAWBERRY FRAPPE
- 30 g White Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml sosu DVG truskawkowego
- lód w kostkach
- posypka suszone truskawki
- posypka Biscuit Crumbs
CHOCOLATE CARAMEL FRAPPE
- 30 g White Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml sosu DVG karmelowego
- szklanka kostek lodu
- posypka kostki karmelowe
Proszek frappe zmieszaj z mlekiem. Dodaj lód i sos, zmiksuj w blenderze. Podawaj udekorowane karmelowymi kostkami.
Double Chocolate Frappe
- 30 g Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml sosu DVG czekoladowego
- lód w kostkach
- posypka Mini Curls Plain Chocolate
MINT CHOCOLATE FRAPPE
- 30 ml White Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 30 ml polewy DVG czekoladowej
- 10 ml syropu DVG miętowego
- lód w kostkach
White ChocolateRaspberry Frappe
- 30g White Chocolate Frappe Powder
- 120 ml zimnego mleka
- 40 ml syropu Simply malinowego (Raspberry)
- szklanka kostek lodu
- posypka suszone maliny
Zeskanuj kod telefonem. Kontynuj przeglądanie gdzie tylko chcesz!