O syropach DaVinci Gourmet
![]() |
Jedne z najlepszych i najchętniej wybieranych przez baristów syropów na świecie. Stworzone specjalnie z myślą o napojach gorących, pozostają stabilne zarówno w wysokiej jak i niskiej temperaturze, nie rozwarstwiają się i nie warzą mleka. |
![]() |
Dostępne smaki DVG
Syropy klasyczne | Syropy bez cukru |
Spiced ChaiKojąca kombinacja czarnej herbaty, miodu i aromatycznych przypraw. Szczególnego smaku dodają nuty cynamonu, wanilii, imbiru, goździków i kardamonu. Idealne połączenie smaków, które nie jest zbyt słodkie ani zbyt pikantne! |
|||
Almond Amaretto Banana Butterscotch Caramel Chocolate Chocolate Mint Cinnamon Coconut |
English Toffee Nut French Vanilla Gingerbread Hazelnut Honeycomb Irish Cream Orange Peach Raspberry |
Salted Caramel Strawberry Tiramisu Vanilla White Chocolate |
Caramel Hazelnut Vanilia |
||
Syropy herbaciane | |||||
Almond Latte Granita
- 750 ml syropu DVG migdałowego (Almond)
- 900 ml espresso
- 2250 ml wody
Wymieszaj wszystkie składniki w granitorze. Przepis przygotowany na 10 porcji po 180ml.
Caramel Flavoured Coffee
- 15 ml -30 ml syropu DVG karmelowego
- 250 ml świeżo parzona kawa
Dodaj syrop do kawy i zamieszaj. Podawaj w szklance o pojemności 300ml.
SPICED CHAI LATTE
- 30 ml syropu DVG Spiced Chai
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Do wysokiej szklanki wlej syrop, dodaj espresso, a na końcu uzupełnij spienionym mlekiem.
Chocolate Caramel Flavoured Coffee
- 15ml syropu DVG czekoladowy
- 15ml syropu DVG karmelowy
- świeżo parzona kawa
Dodaj syropy do świeżo zaparzonej kawy. Podawaj w szklance o pojemności 360ml.
Blueberry Smoothie
- 60 ml syropu DVG jagodowego
- 4 łyżki zimnego mleka
- 1 szklanka lodu
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- świeże maliny i jagody
Umieść składniki w blenderze i miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Podawaj w szklance o pojemności 480ml.
Chocolate Milk
- 60 ml syropu DVG czekoladowego
- zimne mleko
- lód
Wypełnij 480 ml szklankę lodem do 3/4 objętości, dodaj syrop, zimne mleko i dobrze wymieszaj.
DaVinci Gourmet Kostki Lodu
- 7 ml syropu DVG malinowego (Raspberry)
- 7 ml syropu DVG truskawkowy (Strawberry)
- świeże truskawki
- świeże maliny
- woda
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki, wlej do pojemników na lód, po czym umieść w zamrażarce aż do zamrożenia.
Davinccino
- 10 ml syropu DVG cynamonowego
- 10 ml syropu DVG Amaretto
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
- plasterki migdałów do dekoracji
Do szklanki o pojemności 180ml wlej syropy, a następnie dodaj espresso. Na koniec wlej mleko, a całość posyp migdałami.
MALINOWO-KOKOSOWY SHAKE
1 miarka malinowej bazy shake Simply
Ananasowa Samba
Całość zmiksować w blenderze.
Gor3 pompki syropu Mulled Fruit
Almond Cappuccino
- 7 ml syropu DVG migdałowego (Almond / Amaretto)
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Umieść wszystkie składniki w ok. 180 ml filiżance i dobrze wymieszaj.
CHOCOLATE CHERRY SHAKE
- 1 miarka czekoladowej bazy shake Simply
- 8 ml syropu wiśniowego DVG (cherry)
- 150 ml mleka
- 5 kostek lodu
- bita śmietana
Zeskanuj kod telefonem. Kontynuj przeglądanie gdzie tylko chcesz!