O syropach DaVinci Gourmet
|
Jedne z najlepszych i najchętniej wybieranych przez baristów syropów na świecie. Stworzone specjalnie z myślą o napojach gorących, pozostają stabilne zarówno w wysokiej jak i niskiej temperaturze, nie rozwarstwiają się i nie warzą mleka. |
|
Dostępne smaki DVG
Syropy klasyczne | Syropy bez cukru |
Spiced ChaiKojąca kombinacja czarnej herbaty, miodu i aromatycznych przypraw. Szczególnego smaku dodają nuty cynamonu, wanilii, imbiru, goździków i kardamonu. Idealne połączenie smaków, które nie jest zbyt słodkie ani zbyt pikantne! |
|||
Almond Amaretto Banana Butterscotch Caramel Chocolate Chocolate Mint Cinnamon Coconut |
English Toffee Nut French Vanilla Gingerbread Hazelnut Honeycomb Irish Cream Orange Peach Raspberry |
Salted Caramel Strawberry Tiramisu Vanilla White Chocolate |
Caramel Hazelnut Vanilia |
||
Syropy herbaciane | |||||
Cinachoc milk
- 15 ml syropu DVG cynamonowego
- 15 ml syropu DVG biała czekolada
- 240 ml zimnego mleka
- posypka wiórki czekoladowe
Umieść wszystkie składniki w blenderze i dokładnie zmiksuj. Podawaj w szklance o pojemności 480ml. Na koniec użyj posypki wiórki czekoladowe.
Chocolate Milk
- 60 ml syropu DVG czekoladowego
- zimne mleko
- lód
Wypełnij 480 ml szklankę lodem do 3/4 objętości, dodaj syrop, zimne mleko i dobrze wymieszaj.
Cup a Cabana
- 30 ml sosu DVG czekoladowego
- 7ml syropu DVG kokosowego
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 espresso (30 ml)
- mleko
- lód
Do szklanki o pojemności 360 ml dodaj lód a następnie sos czekoladowy. W shakerze wymieszaj brązowy cukier, syrop kokosowy i mleko. Wlej wszystko do szklanki, a na koniec dodaj espresso.
Davinccino
- 10 ml syropu DVG cynamonowego
- 10 ml syropu DVG Amaretto
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
- plasterki migdałów do dekoracji
Do szklanki o pojemności 180ml wlej syropy, a następnie dodaj espresso. Na koniec wlej mleko, a całość posyp migdałami.
Cinnamon latte
- 15 ml syropu DVG cynamonowego
- 10ml syropu DVG jabłkowego (Apple)
- 20ml sosu DVG karmelowego
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
- posypka cynamonowa beza
Do szklanki o pojemności 360ml wlej syropy oraz mleko. Dodaj espresso i wymieszaj. Wlej spienione mleko, udekoruj cynamonową bezą i sosem karmelowym.
Chocolate Slush
- 60 ml syropu DVG czekoladowego
- 4 łyżki mleka
- 2 szklanki lodu
Umieść wszystkie składniki w blenderze i dokładnie zmiksuj. Podawaj w szklance o pojemności 480 ml.
Berry Lemonade
- 30 ml - 60 ml syropu DVG truskawkowego (Strawberry)
- 30 ml - 60 ml syropu DVG malinowego (Raspberry)
- 1 szklanka lemoniady
- lód
Wypełnij dużą szklankę lodem do 3/4 objętości, dodaj lemoniadę i syropy, dobrze wymieszaj. Przepis dla szklanek o pojemności 480ml.
Caramel Flavoured Coffee
- 15 ml -30 ml syropu DVG karmelowego
- 250 ml świeżo parzona kawa
Dodaj syrop do kawy i zamieszaj. Podawaj w szklance o pojemności 300ml.
SPICED CHAI LATTE
- 30 ml syropu DVG Spiced Chai
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Do wysokiej szklanki wlej syrop, dodaj espresso, a na końcu uzupełnij spienionym mlekiem.
Chocolate Caramel Flavoured Coffee
- 15ml syropu DVG czekoladowy
- 15ml syropu DVG karmelowy
- świeżo parzona kawa
Dodaj syropy do świeżo zaparzonej kawy. Podawaj w szklance o pojemności 360ml.
DaVinci Gourmet Kostki Lodu
- 7 ml syropu DVG malinowego (Raspberry)
- 7 ml syropu DVG truskawkowy (Strawberry)
- świeże truskawki
- świeże maliny
- woda
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki, wlej do pojemników na lód, po czym umieść w zamrażarce aż do zamrożenia.
Caramello Latte
- 15 ml syropu DVG Irish Cream
- 15 ml syropu DVG Amaretto
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Wlej do wysokiej szklanki syropy, dodaj spienione mleko, a na końcu espresso.
Uzyskasz pyszne latte warstwowe.
Zeskanuj kod telefonem. Kontynuj przeglądanie gdzie tylko chcesz!