O syropach DaVinci Gourmet
|
Jedne z najlepszych i najchętniej wybieranych przez baristów syropów na świecie. Stworzone specjalnie z myślą o napojach gorących, pozostają stabilne zarówno w wysokiej jak i niskiej temperaturze, nie rozwarstwiają się i nie warzą mleka. |
|
Dostępne smaki DVG
Syropy klasyczne | Syropy bez cukru |
Spiced ChaiKojąca kombinacja czarnej herbaty, miodu i aromatycznych przypraw. Szczególnego smaku dodają nuty cynamonu, wanilii, imbiru, goździków i kardamonu. Idealne połączenie smaków, które nie jest zbyt słodkie ani zbyt pikantne! |
|||
Almond Amaretto Banana Butterscotch Caramel Chocolate Chocolate Mint Cinnamon Coconut |
English Toffee Nut French Vanilla Gingerbread Hazelnut Honeycomb Irish Cream Orange Peach Raspberry |
Salted Caramel Strawberry Tiramisu Vanilla White Chocolate |
Caramel Hazelnut Vanilia |
||
Syropy herbaciane | |||||
Ananasowa Samba
Całość zmiksować w blenderze.
Gor3 pompki syropu Mulled Fruit
Cup a Cabana
- 30 ml sosu DVG czekoladowego
- 7ml syropu DVG kokosowego
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 espresso (30 ml)
- mleko
- lód
Do szklanki o pojemności 360 ml dodaj lód a następnie sos czekoladowy. W shakerze wymieszaj brązowy cukier, syrop kokosowy i mleko. Wlej wszystko do szklanki, a na koniec dodaj espresso.
Cherry Lemonade Spritzer
- 4 łyżeczki syropu DVG wiśniowego (Cherry)
- plasterki cytryny lub jagody
- 1/2 szklanki świeżego soku z cytryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- lód w kostkach
- 4 szklanki wody gazowanej
Wymieszaj cukier z cytryną, szklanką wody gazowanej oraz łyżeczką syropu. Wypełnij cztery szklane puchary lodem. Dobrze wymieszaj i udekoruj plasterkami cytryny lub jagodami.
Almond Cappuccino
- 7 ml syropu DVG migdałowego (Almond / Amaretto)
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Umieść wszystkie składniki w ok. 180 ml filiżance i dobrze wymieszaj.
MALINOWO-KOKOSOWY SHAKE
1 miarka malinowej bazy shake Simply
Cinnamon latte
- 15 ml syropu DVG cynamonowego
- 10ml syropu DVG jabłkowego (Apple)
- 20ml sosu DVG karmelowego
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
- posypka cynamonowa beza
Do szklanki o pojemności 360ml wlej syropy oraz mleko. Dodaj espresso i wymieszaj. Wlej spienione mleko, udekoruj cynamonową bezą i sosem karmelowym.
Chocolate Slush
- 60 ml syropu DVG czekoladowego
- 4 łyżki mleka
- 2 szklanki lodu
Umieść wszystkie składniki w blenderze i dokładnie zmiksuj. Podawaj w szklance o pojemności 480 ml.
Blueberry Smoothie
- 60 ml syropu DVG jagodowego
- 4 łyżki zimnego mleka
- 1 szklanka lodu
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- świeże maliny i jagody
Umieść składniki w blenderze i miksuj aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Podawaj w szklance o pojemności 480ml.
Chocolate Caramel Flavoured Coffee
- 15ml syropu DVG czekoladowy
- 15ml syropu DVG karmelowy
- świeżo parzona kawa
Dodaj syropy do świeżo zaparzonej kawy. Podawaj w szklance o pojemności 360ml.
Blueberry Slush
- 60 ml syropu DVG jagodowego
- 4 łyżki mleka
- 2 szklanki lodu
Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj. Podawaj w szklance o pojemności 480ml.
DaVinci Gourmet Kostki Lodu
- 7 ml syropu DVG malinowego (Raspberry)
- 7 ml syropu DVG truskawkowy (Strawberry)
- świeże truskawki
- świeże maliny
- woda
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki, wlej do pojemników na lód, po czym umieść w zamrażarce aż do zamrożenia.
Caramel Granita
- 750 ml syropu DVG karmelowego
- 480 ml mleka
- 2250 ml wody
Wymieszaj wszystkie składniki w granitorze. Przepis przygotowany na 10 porcji po 180 ml.
Zeskanuj kod telefonem. Kontynuj przeglądanie gdzie tylko chcesz!